Nelson Sauvin NZL hopbloemen 125 gram

€ 13,95
Op voorraad
Artikelcode
26499
Nelson Sauvin Alfapercentage van: 12.5% Nelson Sauvin is een triploïd Nieuw-Zeelandse bitterhop, dat ook als aromahop gebruikt kan worden. Deze hop werd in HortResearch (NZ) gekweekt uit Smoothcone (NZ) en een andere mannelijke Nieuw-Zeelandse hop. In 2000 is het publiekelijk uitgebracht. Aangezien er geen ziekte problemen in Nieuw-Zeeland zijn, is de ziekteresistentie van de plant niet bekend. - Eigenschappen: De hopolie doet denken aan 'gekneusde kruisbessen', een tem die vaak gebruikt wordt voor het druivenras Sauvignon Blanc. Deze hop heeft hier dan ook zijn naam aan te danken. - Alfazuren: Bandbreedte: 12 - 14% Momenteel wordt de hop geleverd met een alfapercentage van: 12,5% - Deze hop wordt veel gebruikt bij: Nelson Sauvin is een vrij nieuw en een hopsoort met toch wel aparte eigenschappen, die zich daardoor goed leent voor experimentele bieren. Het wordt wel gebruikt in de bereiding van Lagers, IPA en American Pale Ale. - Bewaareigenschappen: 75 - 85% van de alpha zuren zijn nog aanwezig na 6 maanden, bij een temperetuur van 20 graden Celsius. Al onze hoppen worden geperst, vacuüm verpakt en gekoeld bewaard voor optimale houdbaarheid.
Nelson Sauvin

Alfapercentage van: 12.5%
Nelson Sauvin is een triploïd Nieuw-Zeelandse bitterhop, dat ook als aromahop gebruikt kan worden. Deze hop werd in HortResearch (NZ) gekweekt uit Smoothcone (NZ) en een andere mannelijke Nieuw-Zeelandse hop. In 2000 is het publiekelijk uitgebracht. Aangezien er geen ziekte problemen in Nieuw-Zeeland zijn, is de ziekteresistentie van de plant niet bekend.

- Eigenschappen:
De hopolie doet denken aan 'gekneusde kruisbessen', een tem die vaak gebruikt wordt voor het druivenras Sauvignon Blanc. Deze hop heeft hier dan ook zijn naam aan te danken.

- Alfazuren:
Bandbreedte: 12 - 14%
Momenteel wordt de hop geleverd met een alfapercentage van: 12,5%

- Deze hop wordt veel gebruikt bij:
Nelson Sauvin is een vrij nieuw en een hopsoort met toch wel aparte eigenschappen, die zich daardoor goed leent voor experimentele bieren. Het wordt wel gebruikt in de bereiding van Lagers, IPA en American Pale Ale.

- Bewaareigenschappen:
75 - 85% van de alpha zuren zijn nog aanwezig na 6 maanden, bij een temperetuur van 20 graden Celsius.

Al onze hoppen worden geperst, vacuüm verpakt en gekoeld bewaard voor optimale houdbaarheid.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan