Malocid Vinoferm 25 Gram.

€ 8,99
Op voorraad
Artikelcode
18715
Malocid Vinoferm 25 Gram. 25 Gram voor 50 liter. Ferment voor een gecontroleerde appel-melkzuurgisting. Bevat een hoge concentratie Leuconostic oenos bacteriën die het aanwezige appelzuur in wijnen omzet in melkzuur. Hierdoor zakt de zuurtegraad en verhoogt de stabiliteit van de wijn. Deze techniek wordt reeds jaren in de industrie gebruikt en is nu dus eindelijk voor amateurs beschikbaar ! Dosis : 5 g / 10 l wijn, toe te voegen na de gisting, voor het uitklaren. Wanneer en hoe een appel-melkzuurgisting uitvoeren? Een appel-melkzuurgisting doorvoeren heeft vele voordelen. De melkzuurbacteriën hebben echter hele andere omgevingsvereisten dan gisten. Om een appel-melkzuurgisting goed en vlot te laten verlopen zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee men best rekening houdt: Zo wordt de appel-melkzuurgisting best net voor het einde van de alcoholische vergisting opgestart (restsuiker < 4 g/l). Het vrij SO2 gehalte mag maximaal 10 mg/liter bedragen en het totaal SO2 gehalte maximaal 30 mg/liter. De pH-waarde van de wijn moet minimaal 3,1 of hoger zijn en het alcoholgehalte mag maximaal 13% vol. bedragen. Tot slot is ook de temperatuur van de wijn erg belangrijk: 17°C of meer. De gevriesdroogde culturen worden op voorhand al roerend opgelost in een ruime hoeveelheid (ong. 10-20 x het gewicht poeder) water van 25°C. Af en toe roeren en na een half uur toevoegen aan de te behandelen wijn.
Malocid Vinoferm 25 Gram.

25 Gram voor 50 liter.
Ferment voor een gecontroleerde appel-melkzuurgisting. Bevat een hoge concentratie Leuconostic oenos bacteriën die het aanwezige appelzuur in wijnen omzet in melkzuur. Hierdoor zakt de zuurtegraad en verhoogt de stabiliteit van de wijn. Deze techniek wordt reeds jaren in de industrie gebruikt en is nu dus eindelijk voor amateurs beschikbaar !
Dosis : 5 g / 10 l wijn, toe te voegen na de gisting, voor het uitklaren.

Wanneer en hoe een appel-melkzuurgisting uitvoeren?
Een appel-melkzuurgisting doorvoeren heeft vele voordelen. De melkzuurbacteriën hebben echter hele andere omgevingsvereisten dan gisten. Om een appel-melkzuurgisting goed en vlot te laten verlopen zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee men best rekening houdt: Zo wordt de appel-melkzuurgisting best net voor het einde van de alcoholische vergisting opgestart (restsuiker < 4 g/l). Het vrij SO2 gehalte mag maximaal 10 mg/liter bedragen en het totaal SO2 gehalte maximaal 30 mg/liter. De pH-waarde van de wijn moet minimaal 3,1 of hoger zijn en het alcoholgehalte mag maximaal 13% vol. bedragen. Tot slot is ook de temperatuur van de wijn erg belangrijk: 17°C of meer. De gevriesdroogde culturen worden op voorhand al roerend opgelost in een ruime hoeveelheid (ong. 10-20 x het gewicht poeder) water van 25°C. Af en toe roeren en na een half uur toevoegen aan de te behandelen wijn.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan